nedeľa 13. novembra 2011

Posúď knihu podľa obalu #1

Meme usporadúvané v nedeľu pod záštitou Syki. Cieľom je vybrať knihu, napísať v skratke o čo v nej ide, respektíve jej anotáciu a hlavne povedať názor na jej obálku.
Ja si na dnes vyberám Eonu, pokračovanie knihy Eon - Zaklínač drakov.

V prípade, že ste ešte nečítali prvý diel a chystáte sa, anotácia vám môže naspoilerovať dej.

Autor: Alison Goodman
Názov: Eona - The Last Dragoneye
Voľný preklad názvu: Eona - Posledné dračie oko

Eon bol odhalený ako Eona, prvá ženská dračia zaklínačka za posledných sto rokov. Spolu s ďalšími rebelmi Rykom a Lady Delou sä na úteku pred armádou lorda Sethona. Utečenci sú na výprave za čiernou knižkou, ktorú ukradol nadrogovaný Dillon; musia tiež nájsť Kyga, mladého Perlového cisára, ktorý potrebuje Eoninu silu a čiernu knihu, ak si má vybojovať späť trón od samozvoleného "cisára" Sethona. Cez to všetko, sa musí Eona spojiť s jej novou identitou a silou dračieho zaklínača a naučiť sa zvládnuť úzkosť desiatich drakov, ktorých zaklínači boli zavraždení. Keď sústredia cez ňu ich silu, stáva sa nebezpečným konateľom ich plánov...

Eona,s jej tep-zvyšujúcou drámou a romantikou, jej nezabudnuteľnými bojovými scénami a prekvapeniami, je záverom epického príbehu, ktorý mohla stvoriť jedine Alison Goodman.
(môj voľný preklad anotácie z Goodreads)

Toto je obálka originálnej knihy, ktorá zostala aj napríklad českému prekladu a dúfam, že slovenský Ikar ju nebude meniť. Eona pod ochranou svojho draka proti armáde Lorda Sethona v pozadí. Páči sa mi a vyvoláva vo mne očakávanie epickej bitky. Je temná a cítiť z nej odhodlanie.
Keď som dočítala prvý diel, skoro ma porazilo, keď som zistila, že si na druhý diel budem musieť nejakú tú chvíľku počkať. Podľa mojich informácii v slovenčine vyjde niekedy začiatkom roku 2012, dúfam, že čo najskôr.

Princezná

2 komentáre:

  1. Obálku to má krásnou, ale první díl mě moc nenadchnul :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je pravda, že sa dosť pomaly rozbiehal, ale koniec bol super :)

    OdpovedaťOdstrániť