utorok 14. februára 2012

Lov sa môže začať!

Prichádza to na čo ste čakali už tak dlho! Pred dvoma týždňami, keď sme spustili USB sme avizovali akciu, ktorá mala byť spustená na Valentína. A ten deň nastal.
Pripravte sa na.... Scavenger Hunt! (aka Honba za pokladom)
Kedy? Kde? Kto? Čo? Ako? Prečo?

Kedy?
Skvelá otázka hneď na začiatok! Od dnes najbližšie dva týždne a potom posledný špeciálny deň 29.2. bude vyhlásenie výhercov.

Kde?
Na všetkých členských blogoch USB. Menovite:
Judit, Luc, Luce, Luu, Princezná, Prudent.wolf, Stormy, Triss

Kto?
Vy všetci naši milovaní čitatelia! Aj slovenskí aj českí!

Čo? Ako?
Prišiel čas, aby som vám prezradila, čo to vlastne máme za lubom a aké budú pravidlá.
Každý deň ráno, dneškom počínajúc, na niektorom z USB blogov budete mať k dispozícii indíciu. Vďaka nej zistíte názov knihy ( pre poriadok a aby neboli znevýhodnení tí čo nemajú prostriedky a možnosti na čítanie v iných jazykoch sa indície budú týkať jedine kníh v slovenskom alebo českom jazyku!). Kliknete na odkaz, ktorý vás prenesie na ďalší z našich blogov a vy POUŽITÍM VYHĽADÁVAČA*  nájdete všetky články na tom blogu, kde sa daná kniha spomína. A v niektorom tom článku sa bude skrývať dobre viditeľná veta alebo slovo, ktoré tam zjavne patriť nebude. Bude slúžiť ako odkaz, ktorý vás prenesie na súťažný formulár, ktorý vyplníte. Prvých 8 dní to bude jednoduché – len jedna indícia. Ďalších 5 dní to už bude zložitejšie, aby ste si potrápili vaše mozgové závity a po prvej indícii dostanete druhú a až potom sa dostanete k formuláru. A posledný deň bude epický.

*V mojom prípade, keďže vyhľadávač so mnou odmieta zo záhadných dôvodov spolupracovať, otagovala som pre vás všetky články, takže keď budete vedieť ktorú knihu u mňa hľadáte na pravej strane v bočnom paneli si ju nájdete, kliknete a vyhodí vám to všetky články s danou knihou.

Každá indícia bude platná 24 hodín! Potom každý vyplnený formulár bude neplatný. A keďže každý deň môže byť indícia na ktoromkoľvek USB blogu, sledujte našu USB stránku na facebooku, kde budete vedieť, že ktorý blog je to tentoraz.

Za prvé dni dostanete za vyplnenie súťažného formulára JEDEN BOD (1) za druhú sériu dní DVA BODY (2). Posledný deň to bude toľko bodov, koľko indícii budete musieť vylúštiť. Jedným slovom VEĽA. Potom sa všetky body sčítajú a za každý jeden bod dostanete vstup. Losovať sa bude pomocou random.org klasicky ako pri každej giveaway.

Nemusíte sa báť. Nemusíte nutne splniť každú indíciu. No pre snaživcov, ktorí vylúštia všetky indície/eventuálne najviac zo všetkých, máme pripravené ešte jedno prekvapčo.

Že tomu poriadne nerozumiete? Tak ja vám dám príklad.
Je ráno. Na blogu Triss nájdete indíciu: Príslušník kráľovskej rodiny zo vzdialenej planéty. Jeho najlepšou priateľkou je ruža.
Ale veď to je predsa Malý princ! Kliknete na odkaz, ktorý vás prenesie na blog Stormy. Tam použijete VYHĽADÁVAČ*, do ktorého napíšete Malý princ. Vyhodí vám všetky články, kde je táto kniha spomenutá. Preletíte ich alebo dôkladne prečítate, to je na vás (kľudne zanechajte aj nejaký ten pekný komentár ;) ) a v jednom z nich narazíte napríklad na KORISŤ. Kliknete na odkaz a ten vás prenesie na súťažný formulár, ktorý vyplníte. Práve ste si zaslúžili jeden bod.

Keď budú tzv. dvojindíciové dni, v článku o Malom princovi na vás bude čakať napr. veta SI NA SPRÁVNEJ STOPE! Indícia je:.... a nasleduje rovnaký scenár ako pri jednoindíciových dňoch.

Kapišto? Nie? Tak mi napíšte do komentárov. A nejako to vyriešime.
Takto nazbierate dajme tomu 10 bodov. Tým si zaslúžite 10 vstupov do konečného vyhodnotenia. Takže budete mať 10 šancí, že vás random.org vyberie.

A posledná ale možno najdôležitejšia otázka: Prečo to mám všetko do kelu podstúpiť?
No okrem toho, že to bude jednoducho zábava, tak samozrejme môžete aj niečo vyhrať!
Konkrétne vylosujeme TROCH výhercov. Prvý si bude môcť vybrať TRI z nasledujúcich kníh, druhý DVE a tretí  JEDNU knihu z nižšie uvedených. POZOR! Dve knižky sú určené len slovenským súťažiacim! Takže dávajte pozor ako budete vyberať ;)
A tieto posledné dve knižky budú len pre záujemcov zo Slovenska!
Toľko k organizácii a cenám, pristúpime k dnešnej prvej indícii:

Plot je našou jedinou záchranou.

Viete čo je to za knihu? Tak šup nájdite u Triss odkaz na formulár
Lovu zdar a „May be the odds ever in your favor! A hľadajte poriadne!

Princezná

17 komentárov:

  1. Síce mi po žiadnej z tých kníh srdce nepiští, ale behať z blogu na blog a browsovať - seems to be fun. :) Inak skvelo vymyslené. Palec hore. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kráásně to máte vymyšlené ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zajímavé a skvěle vymyšlené. Zapojila jsem se a těším se na další dny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som z toho mimo, :D ale strašne chcem jednu knihu áááááááá idem sa nejako snažiť, čo ak nebudem vedieť ani jednu indíciu???? áááááááá :D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miruš: ale nooo minimálne Romeo a Julie 2300 za to stojí ;)
    Miruš, Dý, Ettelea: ďakujeme za pochvalu (v mene celého USB :) )
    Martina: ale uvidíš že minimálne niektoré zvládneš ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, chtěla jsem se zeptat když nemám facebook dá se nějak jinak dozvědět kde na jakym blogu bude uveřejněna indicie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj :) no tak určite to bude vždy jeden z 8 hore uvedených, takže stačí ak cez navštíviš všetky a na jednom to určite bude ;) indícia sa bude zverejňovať najskôr o 10, ale tak okolo obeda alebo k večeru určite ten článok u niektorej z nás nájdeš ;)

      Odstrániť
  7. už asi viem, na ktorú knihu ste dali indíciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tak šup šup k Triss a nájdi formulár ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Neplatí mi formulár, ak som ho odoslal dnes ráno?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak myslíš ten ku ktorému si sa dostal s touto včerajšou indíciou a bolo to po 10 ráno tak ten už neplatí

      Odstrániť
    2. Nie, bolo to pred 10 hodinou dnes ráno

      Odstrániť
  10. Slováci si možu vyberať iba z tých posledných dvoch kníh vyberať?!?!?!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie, to znamená, že tie dve si môžu vybrať LEN slovenskí súťažiaci. Ostatné sú aj pre aj aj.

      Odstrániť
  11. Jeeeeeeeej, to bola paráda, formulár odoslaný :D škoda len že som sa o tom dozvedela až teraz. Super nápad, dúfam, že ho zopakujete :D
    Dia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak vzhľadom na to že to malo celkom slušný úspech určite to skúsime znovu zopakovať :)

      Odstrániť
  12. Do you need free Google+ Circles?
    Did you know that you can get these ON AUTO-PILOT & ABSOLUTELY FOR FREE by using You Like Hits?

    OdpovedaťOdstrániť