streda 8. februára 2012

V skratke: BeSwitched

zdroj. goodreads.com
Autor: Molly Snow
Názov: BeSwitched
Voľný preklad: Výmena

 

Po stovkách rokov utláčania sa Surla (magická čierna mačka) rozhodne utiecť od svojej majiteľky Idis, čarodejnice, aby našla slobodu. Má to však jeden háčik – Pravidlo čiernej mačky – podľa ktorého si vymení telo s opustenou dušou.
Cathy, extrémne hanblivá tínedžerka, sa nedokáže odhodlať k tomu, aby pozvala na rande svoj idol alebo aby sa postavila trom najväčším snobkám na škole. Čo môže spraviť? Môže 

byť výmena so Surlou odpoveďou na jej želania?
(voľný preklad anotácie na goodreads.com)

Táto kniha je kratučká, takže aj recenzia bude taká v skratke.
Prvé čo si musíte uvedomiť než začnete túto knihu čítať je fakt, že je určená mladšiemu publiku. Tak okolo 13 rokov. A je skôr pre dievčatá. Keď sa na to pripravíte a nebudete očakávať nič prevratné, môžete si túto knižku užiť.
Čo očakávať? Predvídateľnosť. Tú rozhodne. Samozrejme, že starším čitateľom bude dopredu jasné, ako to nakoniec dopadne. Prečo sa to vyplatí čítať? Lebo je to roztomilé a rozkošné a veľmi vtipne napísané. Spôsob akým riešia Surla aj Cathy problémy týkajúce sa výmeny a ako si to užívajú, je neuveriteľne zlatý. Je to písané s ľahkosťou a vtipom. Je to taká oddychovka. Nič prevratné. Ak máte dosť ťažkých tém, akcie či ťažkej romantiky, táto knižka by vám mohla zdvihnúť náladu. Mne ju rozhodne zdvihla.

„Did you know, that humans have no fur on their butt?“

zdroj: weheartit.com



Princezná

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára