streda 4. januára 2012

Waiting on Wednesday #6


Meme na stredu poriadané Jill z Breaking the Spine. Úlohou je vybrať knihu, na ktorú netrpezlivo čakáte a chcete si ju prečítať.

Tento týždeň som si vybrala
zdroj: gorila.sk

Autor: Scott Westerfeld
Názov: Škaredí (Uglies)
Séria: Škaredí (Uglies)
Diel: prvý

Každý môže byť oslnivo krásny. Veď čo je na tom zlé? Tally bude mať čoskoro šestnásť a už sa nemôže dočkať, kedy bude krásna. V jej svete znamenajú šestnáste narodeniny operáciu, ktorá človeka zmení z odpudivo škaredého na dych vyrážajúco krásnu bytosť a katapultuje ho do raja špičkových technológií, kde je jeho jedinou prácou nikdy nekončiaca zábava. Ešte niekoľko týždňov a... Lenže Tallyina kamarátka Shay si nie je celkom istá, či chce byť krásna. Keď utečie na utajené miesto zvané Dym, Tally spozná odvrátenú stránku sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď kamarátku nájde a privedie ju späť, alebo nikdy nebude krásna. Rozhodnutie, ktoré urobí, jej navždy zmení život.
(Zdroj anotácie: Whisper of my mind , kde si môžete prečítať aj ukážku a zasúťažiť si o túto skvelo vyzerajúcu knihu!)


Už dlhšie som mala túto knihu, respektíve sériu v mojom hľadáčiku, no po prečítaní vyššie spomenutej ukážky sa posunula v mojom to-read liste ešte vyššie. Vyzerá to naozaj skvelo a zaujímavo. Vyzerá to ako celkom priliehavá metafora na dnešný svet a jeho posadnutosťou vzhľadom. Veľmi sa na ňu teším a čo vy?

Knihu si už teraz môžete predobjednať na gorila.sk


Keďže nie som veľký fanúšik obálky, aj napriek tomu, že sa k príbehu hodí, ukážem vám dve alternatívy : americká (alebo britská?) a nemecká:







Princezná

6 komentárov:

  1. myslím, že ani jedna obálka nie je bohvie aká ale myslím, že pri tejto knihe bude platiť nesúď knihu podľa obalu...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jj asi tak... no mne sa celkom páčia tie druhé dve... ale ani tá obálka ma neodradí od čítania!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. souhlasím, ta obálka je vážně... divná. :P když jsem ji uviděla, napadlo mě, že tu knihu bych si asi nepřečetla. Až opožděně mi došlo, že to jsou TI Oškliví.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jj je strašne odpudivá, ale je pravda, že podľa anotácie sa k príbehu celkom hodí.. som na to zvedavá
    Ty si to už čítala?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ehm, ne, ale slyšela jsem celkem dobré ohlasy, takže jsem si na to vyhradila tu trošku času, kterou někdy budu mít. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. nejak mi to pripomína presne môj prístup :D :D :D bohvie prečo :D

    OdpovedaťOdstrániť