sobota 14. januára 2012

On my wishlist #8


Meme, ktoré má na svedomí Book Chick City. Jeho cieľom je napísať, akú knihu by ste chceli mať v domácej knižnici. Môže to byť kniha, ktorá ešte nevyšla, práve vyšla, alebo je v kníhkupectvách už nejaký čas.
zdroj: goodreads.com
Autor: Paige Harbison
Názov: Here lies Bridget
Voľný preklad názvu: Tu leží Bridget

Bridget Dukeová je nespornou vládkyňou na škole. Je tým najprotivnejším dievčaťom s najväčšími tajnými neistotami. A keď sa objaví nové dievča, Anna Judgeová, pre Bridget sa začne všetko rozpadať: priatelia ju už tak poctivo neuctievajú, učitelia neskočia na jej prekvapený "kto? ja?" pohľad, vylúčenie je na obzore a chlapec, ktorého milovala - Liam Ward - sa na ňu už ani nemôže pozrieť.
Keď zúfalá Bridget šoféruje príliš rýchlo a s autom narazí, skončí v limbe, kde musí čeli všetkým, ktorým ublížila a musí si prejsť pár nepríjemných kilometrov v ich topánkach. A teraz má poslednú šancu urobiť dobrý dojem. Aj napriek tomu, že môže skončiť mŕtva, má poslednú možnosť na vykúpenie a napraviť všetko zlé, čo napáchala ľuďom, čo pre ňu znamenali najviac.
A Bridget zistí, že niekedy nestačí len povedať prepáč...
(Môj voľný preklad anotácie z Goodreads)   

Po tom, čo som dočítala The New Girl, na ktorú ste si už určite prečítali recenziu (ak nie, šup, šup to hneď napraviť), som zistila, že autorka má ešte jednu knihu. Počula som na ňu samé chvály, takže si ju chcem rozhodne prečítať. Až tak, že som si ju včera objednala na BookDepositery a teraz už len nedočkavo čakám, kým sa ku mne dostane.

A čo je na vašom Wishliste?

Princezná

2 komentáre:

  1. kniha vypadá zajímavě, ale ne více, než New girl. A popravdě, tohle je naprosto mimo můj knižní revír, nejspíše bych to ani nedočetla. :D
    No, já se chystám koupit něco od Marie Snyder, Syki mě prostě namotala a já si MUSÍM něco od
    ní přečís. :D

    Mimochodem - čtu právě Jezdce času a je to celkem dobré. Ale jsem teprve v třetině, takže nevím, jestli to autor náhodou neshodí. Uvidí se.. x))

    btw2 - jop, Milénium je kniha, po které si musíš naordinovat trochu lehčí četbu. Moc Lisbeth by mohlo být zdraví škodlivé. :D Kdo ví, jestli bych si nezašla do železářství pro nějaké to bytelné kladívko... :D
    Možná bych zvládla dát Milénium maratón - ale chtělo by to hodně čokolády a tu správnou náladu. A samozřejmě takové dva týdny času. Hmm.. to zní tak dobře, že bych si dala říct, kdybych měla jak. :DD Co ty? Odvážila by jsi se na všechna tři Milénia po sobě?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to contemporary a také trochu iné ako väčšina kníh v dnešnej YA a práve preto sa mi to páči... minimálne New girl taká bola, takže som na toto ozaj zvedavá :)
      Marie Snyder zatiaľ nepoznám a momentálne na ňu nemám miesto a čas :D ale som zvedavá čo na ňu ty povieš a možno sa nechám zlákať :P
      už som videla tvoju recenziu na GR :) vyzerá to super, asi si to prečítam aj ja :)
      mno ja by som sa na Millenium maratón asi nedala... ak sú aj druhý a tretí diel podobne ladené ako prvý, tak by som to asi nezvládla... na mňa trochu drsné a no musím si to dávkovať po častiach :D ale ty by si to po čase mohla skúsiť :P by ma zaujímalo, že ako by to dopadlo :D (ak nevieš kedy skús letné prázdniny to by malo byť dosť času a ak bude pekné počasie tak by ťa to nemuselo až tak deptať :D)

      Odstrániť