utorok 10. januára 2012

Top týždňa #2


V novom roku začínam aj s týmto meme, no ja som si ju kvôli rubrike My week presunula na utorok. Hosťuje ho Luu. Cieľom je každý týždeň zverejniť Top týždňa na nejakú tému.
10 filmových spracovaní
Je to radené bez poradia a rozdelené na dve časti, lebo som nenašla (alebo si nespomenula na) 10 filmov podľa kníh, ktoré som čítala. Takže najprv pôjdu tie, ktoré som čítala aj videla a potom tie, ktoré som len videla a v budúcnosti plánujem prečítať.
Musím sa priznať, že mám voči všetkým 8 filmom svoje výhrady. Na môj vkus to pomenili trochu viac ako bolo treba a povynechávali moje obľúbené scény. No už som sa s tým zmierila a dokáže pochopiť, čo ich k tomu viedlo. A dokážem ich stále a znovu pozerať. No radšej si prečítam knihy. 


Tu sa zas musím priznať, že som nečítala všetky tri knihy. Bohužiaľ už druhá bola tak trochu and moje sily, takže som ju nedokázala dočítať. Tretiu som ani nezačala. No filmy sú úžasné! Čo mi pripomína, že som ich dávno nevidela... Mala by som to napraviť!






Charlie a továreň na čokoládu (verzia od Tima Burtona)
Milujem aj knihu aj film. Oba sú úžasné! Knižka skôr pre deti, aj keď je dosť creepy (no uznajte že je!). Neviem si vynachváliť obe. Jediný problém je, že vždy pri čítaní či pozeraní dostanem neovládateľnú chuť na sladké, hlavne čokoládu... Čím to asi bude?
Inak takúto cool továreň by som aj ja chcela mať!





Alica v krajine zázrakov (verzia od Tima Burtona)
Je to creepy a je to vlastne sfilmovanie druhého dielu - Za zrkadlom, ale mne sa veľmi páčil. Trochu desivé, trochu zvláštne, proste také Burtonovské. Presne také môžem :) Páčil sa mi tam aj Johnny, aj Anne, aj Mia, alebo Helena!






Úsvit Part I (Twilight #4) 
Páčil sa mi! Najviac som ocenila to, že keby ste zobrali knihu a porovnali ju s filmom, tak nájdete len veľmi málo odlišností. Veľké plus! Druhá vec už je kvalita predlohy že? No celá Twilight séria je moja guilty-pleasure (viem, že je to hrozné, ale aj tak sa mi to páči) a tak som musela vidieť aj všetky filmy. Jednotka nebola zlá. Dvojka a trojka boli aj knihy dosť zlé a teraz štvrtý diel bol dobrý. Som zvedavá na druhú časť. Tá sľubuje viac akcie.


Síce to nie je úplne podľa knihy/série, nevadí mi to až tak. Je to roztomilý film a Anne je tam strašne zlatá. A Micheal (♥). V knihe ma Mia strašne rozčuľovala, vo filme bola o niečo znesiteľnejšia. Bude to asi tým, že vo filme som nemusela znášať všetky jej výlevy, ktoré si inak písala do denníčka. To že druhý film bol už úplne o niečom inom ma sklamali ešte trochu viac. Prišlo mi to, ako by chceli zarobiť ešte viac peňazí. Čo už no. Nebol zlý, ale... AJ keď keby to natáčali podľa kníh tak ďakujem pekne :D

Teraz nasledujú filmy, ktorých predlohy som ešte nečítala
Skvelý film. Vtipný, svieži, trocha romantiky a nie príliš veľa módy. A Anne je jedna z mojich obľúbených herečiek :). Páčila si mi tam aj Meryl Streep. Dobre zahrala šéfku - mrchu. Počula som viac názorov, že kniha nie je až taká dobrá, no aj tak mám v pláne si ju prečítať. Rada si utváram vlastné názory.


V podstate platí to čo vyššie. Vtipné, svieže, trocha romantiky a nie veľa módy. A milujem vlasy hlavnej hrdinky. Krásna farba. Síce ma vytáčala tým, ako nebola absolútne schopná nič našetriť a utrácala za hlúposti, ale o tom bol ten film a ja som sa na ňom pobavila :). Takisto som počula, že kniha nie je taká ľahká a svieža ako bol film, no chcem tomu dať šancu. Uvidím.




Vtipné, svieže, milé. Konečne hlavná hrdinka nie je vychrtlá a takmer bezproblémová, ale typickejšia žena s trochou nadváhy, nedokonalým telom, zlozvykmi a problémy s chlapmi. Páčilo sa mi to. Oba diely. Knižku som ešte nemala možnosť prečítať, ale čaká na mňa.






Videla som aj seriál a aj prvý film (druhý ma čaká snáď v najbližšej dobe) ale knihu som ešte nečítala. Film aj seriál boli vtipné. Chvíľami ma rozčuľovali všetky 4 včetne Biga (preložené to bolo myslím ako Božský). Ale pozeralo sa to dobre. Od Candance Bushnell som čítala len Džungľu rúžov, čo sa mi veľmi páčilo. Je to niečo na podobný štýl a dokonca aj k tomuto bol natočený seriál, ktorý bol super. Takže dúfam, že sa čoskoro dostanem aj k Sexu v meste a že bude rovnako dobre napísaný.

Nakoniec chcem ešte spomenúť knižné sfilmovania, ktoré sa tento rok chystajú a niektoré teda budú stáť za to!
Samozrejme ako prvé musím spomenúť Hry o život. To musí byť. Už 23. marca môžme v kinách očakávať túto pecku, na ktorú som neuveriteľne zvedavá. 
Ďalej tu máme Úsvit Part II, na čo som veľmi zvedavá, že či sa budú tiež tak dobre držať predlohy, alebo to totálne pokazia. Už v lete!
Ďalej filmové spracovanie knihy Muži čo nenávidia ženy. V Amerike to vyšlo už myslím dávnejšie, no na Slovensko to prišlo až teraz. Hovorím o americkom remaku. Švédska verzia bola už pred rokom, možno aj viac. Ja mám knižnú predlohu prichystanú a hneď ako dočítam New girl, tak sa na to vrhnem, aby som to stihla prečítať, než na to pôjdeme aj s drahým do kina.
Koncom roka sa očakáva prvá časť Hobita. Na toto sa veľmi teším, lebo Hobita mám od Tolkiena najradšej. A keďže sa mi páčili všetky tri diely Pána prsteňov, dúfam, že ma Peter Jacson ani tentoraz nesklame a bude to epické tak ako to sľubuje.
No a na záver chcem spomenúť tri rozprávky, ktoré nás v blízkej dobe čakajú: dve verzie Snehulienky, jedna s názvom Snow White and the Huntsman s Kirsten Stewart (Bella zo Súmraku) a druhá s názvom Mirror, mirror, s Juliou Roberts ako zlou kráľovnou. Na druhú verziu sa teším viac, videla som trailer a vyzerá to naozaj dobre! Julii tá rola sadla perfektne, podľa tých pár minút čo som videla. 
No a tretia rozprávka je Hansel and Gretchen: The Witch Hunters. Čiže Janko a Marienka: Lovci čarodejníc. Nie je to priamo rozprávka o Jankovi a Marienke, ale niečo ako voľné pokračovanie, ako sa v dospelosti po tom traumatickom zážitku u ježibaby v perníkovej chalúpke rozhodnú loviť čarodejnice a pomstiť sa za to, čo sa im stalo. Neviem čo si mám o tom myslieť, uvidíme, čo s tým nakoniec urobia.

A aké filmové spracovania sa páčili vám?

Princezná

3 komentáre:

  1. s Úsvitom sa úplne stotožňujem. Ten film je super a ozaj je najlepší z tejto série :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa najviac teším na Hobbita :)
    Ale samozrejme, že chcem vidieť aj tie ostatné filmy :)
    Ale v Hobbitovi hrá Martin Freeman a Benedict Cumberbatch (dobre, tento tento len hovorí draka, ale ten jeho hlas je neskutočný :)).
    A už chcem aj Hry o život :)

    OdpovedaťOdstrániť