nedeľa 8. januára 2012

Posúď knihu podľa obalu #7


Meme usporadúvané v nedeľu pod záštitou Syki. Cieľom je vybrať knihu, napísať v skratke o čo v nej ide, respektíve jej anotáciu a hlavne povedať názor na jej obálku.
Ja si na dnes vyberám:
Autor: Sara Wilson Etienne
Názov: Harbinger
Voľný preklad názvu: Posol

Keď sa 16-ročný Faye objaví na Holbrookskej académii, nečaká, že to bude miesto, kde práve potrebuje byť. Po rokoch čudných vízii a nočných môr, keď jej  jedinou útechou sú kosti mŕtvych zvierat, sa Faye bojí, že zošalie. A veľmi rýchlo.
Ale v prvú noc v Holbrook sa cíti zvláštne spojená so školou a ostrovom, na ktorom sídli, ako keby prišla domov. Dokonca s našla aj prvých skutočných priateľov, ale stávajú sa im divné veci. Každé ráno sa zobudia na zemi ich internátnej izby s rukami špinavými od červenej farby.
Faye vie, že je to kvôli nej, ale čo to znamená? Fešák Kel sa jej snaží pomôcť odhaliť túto záhadu, ale Faye si je istá, že mu nemôže veriť. V skutočnosti sa môže snažiť ju zabiť - tak ako aj zvyšok sveta.

Bohaté a presvedčivé písanie za vás prinúti čítať ďalej v tomto ohromujúcom a napínavo vyrozprávanom psychologickom trilleri.

Prvé čo ma napadne, keď sa pozriem na túto obálku je tarotová karta. Temné ladenie, lemovanie, nápis hore, nápis dole.
Páči sa mi kontrast porcelánovej pokožky modelky, tmavých šiat a červeného rúžu a šatky cez oči. K tomu červeno-oranžový mesiac a v pozadí more a obloha. Vytvára to temnú atmosféru zahalenú tajomstvom ako oči tej dievčiny.
Zaujala ma aj anotácia. Vyzerá to veľmi zaujímavo a napínavo. Túto knihu by som si rozhodne chcela prečítať. Čo vy?

Ako bonus som nedávno videla aj trailer k tejto knihe, ktorý len posilňuje moju túžbu prečítať si príbeh čo najskôr. Posúďte sami:


 Princezná

4 komentáre:

  1. Abych se přiznala, ta anotace mě spíše odradila než naopak. A i obálka není zrovna to, po čem bych nadšeně skočila. Na druhou stanu ten trailer! Ten se mi vážně líbí, hlavní hrdinka mi ze začátku přišla trochu pošahaná, její ovličej se mi zdál ze začátku divný (moc plochý a... nevím, jak se vyjádřit), ale určitě mě upoutal. x))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. (to ťa mohol odradiť aj môj "super" preklad) :D neviem či sa mi to podarilo najlepšie preložiť :D
    mne sapáči ten tarotový vzhľad... vždy som chcela tarotové karty... len teraz si už nie som istá či by som chcela vedieť budúcnosť
    jj tá herečka v traileri je dosť divná, ale dohromady je to zaujímavé... mohol by to byť zaujímavý film!
    (inak ty prečo si sa ešte neozvala, že som ťa nepridala do blogrollu? Idem to napraviť!)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ale, překladem to nebude, mě odrazil obsah jako takový. zdá se mi dost nepřitažlivý. ;))
    btw - co je to blogroll... ? :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mne sa práve celkom páčil :) no aj tak môže byť skutočnosť úúúúplne iná :)
    to je noo.. ja to mám napravo pod Networked blogs s názvom Neprehliadnite... to je blogroll a už si tam :P keď zverejníš nový článok tak by sa tam mal objaviť :)

    OdpovedaťOdstrániť