streda 20. júna 2012

Pretože každý bod sa počíta...


Keby ste teraz zomreli a obzreli by ste sa späť za svojím životom, boli by ste spokojní s tým kto ste boli a čo ste robili? Alebo by ste zostali zhrození?
Tejto téme sa venuje aj zopár kníh. Aj keď by sa zdalo, že budú všetky na jedno kopyto, tie čo som pre Vás vybrala ja, sú niečím špecifické a každá jedna je výborná. Všetky svojím spôsobom chytia za srdce a prinútia Vás zamyslieť sa nad samým sebou.

Here Lies Bridget
(Paige Harbison)
Bridget Duke je kráľovnou školy so všetkým, čo k tomu patrí. No keď sa objaví záhadná Anna, ktorá je od prvého momentu obľúbenejšia ako ona, začne sa všetko rúcať. A aby toho nebolo málo, Bridget zomrie. A pretože to stále nie je dosť, ani po smrti nemá pokoj, ale musí sa prejsť v topánkach piatich ľudí, ktorí patrili do jej života. A vtedy príde to najhoršie – Bridget je – bola – mrcha. Kráľovská mrcha...

Kým dopadnem
(Lauren Oliver)
Sam má všetko. Skvelé priateľky, popularitu, super priateľa. Myslí si, že bude žiť večne. No opak je pravdou. Má pred sebou už len jeden deň. A prežije si ho sedem krát. Dostane tak šancu niečo zmeniť. Podarí sa jej to? Poučí sa? Jedno je isté. V tejto knihe naozaj vidieť, že každá maličkosť môže mať dôsledky obludných rozmerov.

Between
(Jessica Warman)
Liz má 18. Čerstvých 18. Bohatého otca, ktorý jej dovolí oslavovať na ich jachte. Osudová chyba. Liz sa prebudí, aby zistila, že vlastne zomrela. A zisťuje, že okrem základných vedomostí a spomienok nemá ani poňatia akým človekom bola a čo všetko predchádzalo jej smrti. A najdôležitejšie – bola jej smrť nehoda či jej niekto pomohol? V pátraní v jej vlastných spomienkach a minulosti jej pomáha Alex. Postupne odhaľujú a skladajú puzzle Lizinej minulosti, aby odhalili viac ako by si Liz priala.



Princezná

1 komentár: