piatok 4. januára 2013

Best of 2012 - Dystópie & Post - apo


Tesne pred vrcholom čaká štvrtá téma Luuinho Best of 2012 a to
Dystópie & Post-apo

Tento rok som neprečítala až tak veľa kníh z tejto témy a preto dnes uvidíte finálnu trojicu aj s poradím. 

Na treťom mieste skončili Škaredí od Scotta Westerfelda
Predstavte si, že by ste v 16 automaticky prešli plastickou operáciou, aby ste boli krásni. Vy, vaši kamaráti, všetci. Nikto by nebol škaredý. No čo ak by ste nemali na výber? 
Predstava takejto spoločnosti je desivá. Priam mrazivá. A autor sa perfektne pohral s prostredím aj samotnou tématikou. Prirátajte napínavý koniec - proste špica










Na druhom mieste sa umiestnila Divergencia od Veronicy Roth o ktorej som písala už v obálkovom rebríčku. Táto kniha je skvelá nie len na pozeranie ale aj na čítanie. Skvelá dystópia so zaujímavou zápletkou, celkom slušnou hlavnou hrdinkou a sexy crushom.


Prvé miesto vyhráva... drum roll...jú...
Skúška ohňom a Drozdajka od Suzanne Collins.
Pôvodne som chcela dať len Drozdajku (teda úplne najprv som chcela dať celú sériu Hier o život, ale prvý diel som čítala už v roku 2011 tak to nešlo) no obe sú také super, že by bola škoda dať len jednu.
Ak ešte nepoznáte túto sériu hanba vám a hybajte čítať. To sa ani poriadne nedá opísať, aká je skvelá. A keď ju prečítate môžete si pozrieť film. Nie je taký super ako kniha, ale veľmi dobre spracovaný.

To je na dnes všetko a zajtra netrpezlivo očakávajte posledný rebríček - Najlepšie knihy roka 2012 (ktoré som prečítala)
Princezná

3 komentáre:

  1. Divergencia je super 8)
    HG tiež, zo Škaredých som nebola až tak nadšená bohužiaľ, nápad skvelý, ale štýl písania autora mi veľmi nesadol.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ty si to blogovanie zobrala naozaj vazne!
    drozdajka sa mi inak zo vsetkym 3 pacila najmenej (to je ta 3. ze?), to ale neznamena ze sa mi nepacila, a niekedy v tomto roku si to asi precitam znova:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. You will find either disguised as well as exposed fees in unhealthy handle data files � displaced proceeds, bad buyer suffers from, along with injury to name � which really can be triumph over by having a two-step practice: initially, in order to confirm handles (reciprocal them how to an important domestic street address set up a account), soon after by just Geographic Html coding (my spouse and i. https://imgur.com/a/cvT6gLu http://fz1hkzkxvu.dip.jp https://imgur.com/a/SOCTqCw https://imgur.com/a/JC3wjLd https://imgur.com/a/v6kbYor https://imgur.com/a/jhCdycF https://imgur.com/a/3s3ZrTA

    OdpovedaťOdstrániť